Renovatie/vervanging stalen boogbruggen Amsterdam-Rijn-Kanaal voor RWS

Met het KARGO-project verving of renoveerde Mercon Steel Structures samen met KWS Infra voor Rijkswaterstaat 8 stalen boogbruggen over het Amsterdam-Rijnkanaal tussen 2012 en 2015. In 2013 zijn na het vervangen van de gehele boogbrug en basculekleppen van de Schellingwouderbrug bij Amsterdam, in 5 maanden alle leuningen van de 200 mtr. lange aanbruggen vervangen met 1500 nieuwe geboorde ankers. Omdat deze op de plaats van de oude stijlen moesten komen, waren de meeste leuningen uniek, wat veel leveringsproblemen gaf.

Tegelijkertijd is in 2013 de nieuwe Weesperbrug in Gorinchem volledig gefabriceerd. Vervolgens is de boog eraf gehaald om op pontons separaat onder de andere boogbruggen van het Amsterdam-Rijn-Kanaal door te kunnen naar zijn nieuwe plek. In Nigtevecht is de boog weer op het brugdek gehesen en zijn boog en hangers weer aan elkaar gelast, waarna deze begin oktober 2013 in 1 weekend gewisseld werd met de oude brug uit 1937.

Peter van Leeuwen, Projectleider bij Mercon Steel Structures te Gorinchem:

“Vincent heeft met zijn organisatie-talent en grote inzet de gefaseerde leveringen van de leuningen voor de Schellingwouderbrug in goede banen geleid, inclusief het verzorgen van de hierbij behorende registratie en (eind)documentatie. De goede registratie en documentatie heeft veel voordeel opgeleverd bij de afhandelende zaken met leveranciers/onderaannemers alsmede bij de opzet van de einddocumentatie voor de opdrachtgever RWS.

Daarnaast heeft hij een goede bijdrage geleverd in het opstellen van diverse werkplannen en bij de verkrijging van de goedkeuring door de opdrachtgever. Bij de verkrijging van de goedkeuring door de opdrachtgever kwamen de goede sociale vaardigheden van Vincent zeker van pas. Deze vaardigheden kwamen ook tot uiting bij de interne contacten met de diverse collega’s bij Mercon.

Ook bij de montagewerkzaamheden op locatie kon Vincent voor veel zaken worden ingezet en deed hij dit met grote inzet voor resultaat. Deze inzet kwam ook naar voren tijdens de voorbereidende uitzoekwerkzaamheden voor de complexe, nog te plaatsen Loenerslootse Brug.”

Klik hier voor meer foto's van dit project

Er zijn nog andere projecten waar Vincent Velthuijs aan heeft bijgedragen...