Curriculum Vitae Vincent Velthuijs

Vincent groeide op in zuidwest Drenthe waar hij zijn VWO-opleiding heeft afgerond. Veel vrije uurtjes werden zeilend doorgebracht op het water bij Giethoorn of in de winter klussend aan bootjes. Op zijn 18e trok hij naar Enschede voor zijn vervolgopleiding.

Na het afronden van de HTS Bedrijfskunde Bouwkunde in Enschede en enkele zeilende oceaanoversteken, streek hij neer in de Randstad en startte hij zijn carrière in de kleine Jachtbouw in Nederland. Na ervaring te hebben opgedaan als monteur, accountmanager en bedrijfsleider, nam het ondernemersbloed de overhand en startte hij in 2005 Velthuijs Jachtservice en werden vele (zeil)jachten opgetuigd, gerepareerd of onderhouden.

Om toch zijn HTS te benutten, kwam in 2009 het vervolg in Project Support. Dit betrof technische projectondersteuning in Werkvoorbereiding, Quality Control, Safety, Projectleiding en Bedrijfsprocessen-Improvement bij diverse grote (staal)bouwprojecten in Offshore, Petrochemie, Bruggenbouw en Windenergie, maar ook als Interim-manager in de kleine Jachtbouw en dossier-opbouw bij juridische disputen.

Na 6 jaar projectondersteuning in de Randstad, trok een nieuwe liefde Vincent geleidelijk naar Zwolle, van waaruit sinds 2015 de activiteiten voortgezet worden.

In deze voor hem nieuwe regio en markt werd het vervolg gevonden in het inspecteren van civiele objecten (zoals bruggen, sluizen, stuwen, etc.) en opstellen van rapportages voor de eigenaar/beheerder (zoals gemeenten, provincies, waterschappen of RWS). Dit volgens NEN-2767-4, Gericht Technische Inspectie (GTI’s) of Instandhoudings-inspecties.

Download hier het beknopte CV (PDF formaat) of hier het uitgebreide CV (PDF formaat) of kijk op LinkedIn.